Frusen chokladtårta



baksuget blev för stort så jag bakade en chokladtårta,
tyckte att den lät så god men helt ärligt så var den inte det=(
jaja, det var kanske lika bra det;)
receptet hittar du på www.recepten.se

Spritsade rosor.

Bakade en morotskaka som jag spritsat rosor på,
är nöjd över resultatet då det var första gången att spritsa rosor.



Ingredienser

* 3 st (ca 200 g) morötter
* 0,75 dl (ca 50 g) sötmandel o eller hasselnötkärnor
* 2 st ägg
* 2 dl strösocker o eller råsocker
* 1 tsk kanel
* 1 tsk vaniljsocker
* 0,5 tsk bikarbonat
* 1 tsk bakpulver
* 2 dl vetemjöl
* 1 dl matolja

Glasyr

* 100 g philadelphiaost naturell
* 0,5-1 dl florsocker
* ev. 1 tsk pressad citron eller pressad lime

Gör så här:

Om du har en matberedare med kniv så passar det utmärkt att använda till det här receptet på morotskaka.

Skala morötterna. Om du använder matberedare: skär morötterna i mindre bitar och lägg dem i din matberedare med kniven monterad. Häll i mandeln. Kör ca 30 sek så att det blir finhackat.

Utan matberedare: Riv morötterna på rivjärn och hacka mandeln.

Tillsätt ägg och socker. Kör ca 30 sek med matberedaren eller använd elvisp eller vanlig visp.

Häll ner oljan i smeten.

Ta fram en bunke och blanda kanel, vaniljsocker, bikarbonat, bakpulver och vetemjöl. Häll ner över oljan.

Använd matberedarens impulsknapp för att blanda försiktigt eller elvispens lägsta hastighet eller en sked för att röra runt tills det blir en jämn smet.

Häll smeten i smord och bröad rund form, ca 1 ½ liter. Grädda morotskakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 min.

Låt stå i formen 5-10 minuter. Stjälp sedan upp morotskakan på ett serveringsfat. Lägg formen ovanpå och låt morotskakan kallna.

Gör glasyren. Blanda philadelphiaost och florsocker samt ev. citron- eller limesaft. Bred glasyren över morotskakan med en kniv.

Servera! Förvara morotskakan i kylskåp.

RSS 2.0