mera macrons

Lånade min kära grannes mandelkvarn så jag kunde mala alla nötter jag köpt,
det blev en del, tänkte att det var bra att ha färdigt om jag vill baka nån dag.
så igår kväll fick jag ett il och bakade flera macrons.



* dom blå och rosa är sötmandelmacrons med nutellasmörkräm.

* dom i mitten är cocosmacrons med vit chokladkräm.

* och dom sista är pistagemacrons med vaniljsmörkräm.

bakabstinens...

Ja det får jag om jag inte bakar regelbundet;)
och det är inte slut än.


Choklad maränger.
3 st äggvitor

2 dl socker

smält mörkchoklad ca 40g

Sätt ugnen på 125 grader.

Smält mörkchoklad och låt stå medan du gör marängen.

Häll äggvitor och socker i en rostfri skål.

Sätt den över en kastrull med sjudande vatten och vispa tills sockerkristallerna smält,

och smeten har blivit vit och glansig.

Lyft bort skålen och vispa tills det blir tjockt och du kan vända skålen upp och ner utan att smeten rör på sig.

Ringla chokladen över, ta en slickepott och rör om en gång (inte mer)

Ta en sked med en klick smet,lägg på bakplåt med papper och fixa en liten topp.

In i ugnen i ca 40-45min. Ta ut och låt svalna.... Mums mums!

Macarons, macrons eller vad de nu heter...

... det finns tydligen många namn på dessa delikata små kakor.
Helt underbara, jag skulle aldrig ha bakat dom;(
snart kommer hela familjen att rulla fram, vi får passa oss;)

grundreceptet är på sötmandel men jag hade bara hasselnötter hemma så det fick duga.
Tydligen blir dom inte lika släta, men helt underbart goda.
av tre plåtar så blev bara dess 6 (12) bra;) måste öva lite mer
och stora blev dom.

hasselnötsmacarons med nutellafyllning.


lite att göra...

..ja ibland har jag det;)
barnen var så lugna, storebror låg och läste för lillebror, så jag passade på att baka lite.

Tänkte donera bort detta bak till Lycksele hästcenter som har tävling sista helgen denna månad.
men då kommer dessa små vara spritsade med frosting och förhoppningsvis kommer jag på nåt passande att dekorera med, kanske en hästsko?





Det blev en sats vita med vaniljsmak, fylld med den godaste jordgubbssylten,
och en sats med choklad fylld med hallonsylt.
när jag bakar så använder jag alltid denna sylt, helt underbar smak.

här kommer pippi och Herr Nilsson.

JA då var pippi och Herr Nilsson också klara.
dom ska pryda en tårta som ska göras om några veckor,
tillsammans med kappsäcken.


En kappsäck full med pengar=)


RSS 2.0