Whoopie Pies


Man är ju allt bra knasig, när man för en gång skull inte har superont i alla fogar
så ställer man sig och bakar.
Kan säga att det iaf inte är sista gången denna lilla godsak bakas i mitt hem.
måste bara hitta på någon annan god fyllning för dom är otroligt mäktiga,
men det kanske är lika bra, för då äter man inte så många;)



3,8 dl vetemjöl
1,6 dl kakao
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
60 gram smör
4 msk olja
2,4 dl farinsocker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
2,4 dl mjölk.

Sätt ugnen på 200 grader.

Sikta alla torra ingredienser.

Vispa smör, matolja och farinsocker.

Blanda ner ägget och mjölken.

vispa ner de torra ingredienser på låg hastighet.

Fyll en spritspåse med smeten och spritsa små pluppar, eller använd en sked.

Grädda i ca 10 min.


Chokladfyllning

3 dl florsocker
1,2 dl kakao
4 msk smör
3 msk vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt

Blanda allt och spritsa på kakorna.



Hallon / Rabarberkaka

Låter bilden tala för sig själv=)



Med en växande mage och alldeles för många krämpor
så blir det lite bak framöver, men den här kakan var otroligt lätt att göra
och då minsta sonen hjälpte till att vispa
och maken tog hand om disken så gick det vägen=)


10ägg
15dl socker
15dl vetemjöl
300-400g smör
3-4 själkar rabarber
3dl hallon
socker att strö över rabarbern

ugn 225grader

smörj och bröa en långpanna

smält smöret och låt svalna

fixa rabarbern

vispa ägg och socker pösigt, häll ner smör och vetemjöl växelvis.

häll ut halva smeten ilångpannan

strö över hallonen, sen resten av smeten.

strö över rabarbern och lite socker

grädda kakan ca 40-50min

Detta blev en hel långpanna, och jag hade en hel påse med hallon (500g)
vill man kan man dela smetreceptet i två skålar, annars behöver man en ordentligt stor bytta.









RSS 2.0